2015. május 7., csütörtök

Anyák napja magyarosan

május 7.

Nem is volt olyan egyértelmű, hogy mikor ünnepeljük az Anyák napját, ugyanis az USA-ban hivatalosan május második vasárnapján köszöntik az anyukákat, szemben a mi hagyományainkkal. Mindenesetre Titi és a gyerekek úgy döntöttek, hogy maradjunk a saját szokásnál, így múlt vasárnap csodálatos ünneplésben volt részem!
Betti reggelire fantasztikus villásreggelit készített, csupa finomsággal, és egy "mindenmentes" / értsd: liszt, cukor és egyéb káros dolog mentes / nagyon-nagyon finom csokitortával amit az alkalomhoz illően szépen feldíszített. / utóbb kiderült, hogy Betti fél hétkor kelt... /  Reggeli előtt felsorakozott a családi kórus, elénekelték az "orgona ága, barackfa virága " kezdetű, hagyományosnak mondható gyermekdalt, és felköszöntöttek. Kaptam egy nagyon szép cserepes virágot, és egy táskát(!!), amit a gyerekek közösen vettek, még Kinga is tudott beleadni a limonádé-keresményéből! A közösen elköltött reggeli után a Notre Dame-ba mentünk misére. Szokásosan nagyon szép volt, zeneileg elsősorban. Most volt az utolsó "csengetős" mise / kis harangokkal zenélnek a kórustagok / ebben a félévben. Azért ez egy kicsit hiányozni fog!

Hajasbabák
Ebédre áthívtuk Raquelt, nagyon finom sült lapocka volt, igazi ünnepi kaja. Majd ebéd után Kinga és Raquel folytatták a "business"-t, előbbi a limonádét, utóbbi a lim-lomjait próbálta eladni. Egyértelműen Kinga volt a sikeresebb, estére a két nap keresménye 50 dollár körül mozgott! Jó tapasztalat volt egyébként ez a kis business. Nagyon támogatók voltak az emberek, tetszett nekik, hogy egy kislány szorgalmasan "dolgozik". A legtöbben jóval többet dobtak a perselybe, mint a kiírt ár. Az egyik házaspár vett két pohárral, és 50 cent helyett 10 dollárt adott! Közben persze mindenki dicsérte Kingát, hogy milyen ügyes. Az is volt! Nagyon büszke volt magára ő is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése