2015. március 12., csütörtök

Egy csipet Skócia

                                                 Ola! Itt ismét Betti jelentkezik! :)
Vééééééééégre  megjött a tavasz!!!! Egyszerűen fantasztikus, hogy mikor kinézünk az ablakon nem 6 méternyi havat látunk és elakadt autósokat! Szikrázó napsütés, tökéletes a futásra!
Most az egyetemen tavaszi szünet van, szóval nagy a szabadság. Ilyenkor a diákok nagy része elutazik valami melegebb éghajlatra. Például az egyik ismerősöm Dubaiba ment, a másik pedig Ausztráliába. Kedvenc célpont általában Florida.
Nálunk a hét eddig nyugisan telt, próbáltam az otthoni tanulnivalókkal (főleg római jog) haladni, mert két tárgyból május körül vizsgázni fogok valamilyen formában. A többiből pedig majd ősszel.
Tegnap (szerdán) kaptunk egy meghívást egy teológust nénitől meg egy nála vendégeskedő magyar filozófustól. Franceska Murphy és Mezei Balázs, aki a Pázmány BTK vallásfilozófusa.
Nagyon kedvesek voltak!
A lányok a Jogi Kar épülete előtt
- indulunk vacsorázni
Franceska eléggé pösze volt, meg valahogy olyan furcsán beszélt... Nos, a későbbiekben kiderült, h ezért volt ez, mert ő tulajdonképpen Skóciából jött  az Államokba, kb. 4 évvel ezelőtt, innen volt a furcsa akcentus. Vagyis pontosítok mert eredetileg londoni, csak Skóciában tanított a Kings College-ban.
Gyönyörű volt a háza, nagyon igényesen volt berendezve, szép képekkel a falon, tisztaság és rend volt.
Vacsorára kaptunk meghívást, szóval sajtos tésztát tálalt fel főételnek,  desszertnek pedig valami érdekes édesség volt: tojásból, mézből és tejszínből. Ez egy tipikus angol édesség, sajnos a nevét abban a pillanatban elfelejtettem amint kimondta. :D
Természetesen nem maradhatott el a mennyei és nagyra tartott angol TEA. Nagyon fincsi volt, fekete tea kis tejjel. Tisztára egy Jane Austin filmben éreztem magam, ahogy kis porceláncsészéből teázgatok egy étkezőben. :D
Az egészben a legviccesebb az volt, hogy nekiindultunk kocsival, h elmenjünk Marciért a sulijába (John Adams High School) majd Apuért mentünk a Notre Dame-ba , utána pedig a vendégségbe, noss történetesen kiderült, hogy Franceska körülbelül egy saroknyira lakik tőlünk... hahahhahahha na de mi azért begördültünk az autónkkal, mert ugye Amerikában vagyunk. Ez azt jelenti, hogy a legközelebbi Mari néni boltjába is kocsival stílusos menni...
Franceska nagyon aranyos volt, többek között azt is elmondta, hogy már háromszor járta meg Szent Jakab útját (El Camino) Spanyolországban, és azt mondta, hogy fantasztikus élmény volt!
Én is szívesen mennék, mondjuk lehet, hogy inkább biciklivel mennék, mert úgy is lehetséges. Biztos egy életre szóló élmény lenne!
Ezzel kapcsolatosan láttam egy filmet Martin Sheen főszereplésével "The Way" a címe, meglepő ugye? :D Mindenkinek ajánlom mert nagyon jó!!! Azt hiszem Mel Gibson rendezte, ez már önmagában egy jó ajánlólevél.
A vendégségből nyolc körül jöttünk haza, apu meg anyu romantikusan a lenyugvó nap fényében hazasétáltak, mi, gyerekek pedig kocsival döngettünk haza. :D
Most, Kingus meg anyu tanulnak, mert ugye Kinga magántanuló, így haladni kell az otthoniakkal is, de nagyon ügyesen gyűri az akadályokat!
 Múltkor itt volt Anyu barátnője, Carol (kissé buggyant, de nagyon kedves és sokat beszél) és olyan cukin beszélt vele Kingi, csak úgy pörgött a nyelve.
Marci egyre magasabb, lassan nem fogják engedni, hogy kosarazzon mivel lefejelné a palánkot... :D
Ő most egy klubban úszik, nagyon ügyes és rendkívül szereti is, nagyon jó a csapatuk! Múlt szombaton például felkelt korábban, hogy edzésre menjen.
Apu leginkább az egyetemen van, ott csinálja a tennivalóját, nyilván nyugisabb mintha itthon lenne, anyu pedig egyre ügyesebben olvassa már az különféle angol nyelvű könyveket. Bence pedig töretlenül csinálja a fegyencedzést. :D
Az első képen Santiago De Compostela katedrálisa látható, ez várja azokat, akik túlélik a zarándoklatot :D

                                                  A film
A Katedrális

 Kings Kollege Skóciában, Aberdeen. Itt tanított Franceska
                                         
Egy kis kedvcsináló Aberdeenhez. :)

Ennyit mára, hamarosan ismét jelentkezek!
Sok puszi és ölelés! :))))))
Adióóóóós





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése