2015. március 28., szombat

ND basketball, Kinga suli, egyebek

Március 28.

Néhány mondatban szeretnék beszámolni az utóbbi napok történéseiről. Először az időjárás, hisz olyan változékony, hog ymindig ad témát. Az Iphone-om egyik legjobb funkciója, hogy mutatja a beállított városok éppen aktuális időjárását. Ma reggel "inverz" idő volt, itt -11, Cegléden +11. Durva hideg, ilyen volt tegnap is. Viszont gyönyörűen süt a nap. Kinga nincs is itthon (szombat délelőttöt írunk), elment Rachellel kutyát sétáltatni, majd a Farmers Market-re. Jól dumálnak egymással - anpokban már csinált olyat is, hogy itthon angolul beszéltünk vele néhány mondatot - eddig csak magyarul volt hajlandó válaszolni.

Csütörtök délután voltunk a tanárnőjénél "conference"-n, azaz szülői értekezleten, ami abból áll, hogy egy kispadba leülve elmeséli, mi mindent csináltak ebben a term-ben (három időszakból áll a tanév). Nagyon dícsérte, "smart", egy őszi kognitív teszten ő és egy másik gyerek írták a legjobbat (az én értelmezésem szerint az osztályból, Nelli úgy értette, hogy az évfolyamból). Egyetlen kis probléma, hogy szeret a barátnőjével dumcsizni. Azt mondta Mrs. Parker, hogy ha maradna, akkor jövőre az emeltebb színvonalú osztályban folytatná, harmadiktól már nincs kétnyelvű osztály.

Nelli ügyesen fut, ha engedi az idő, a napokban megcsinálta ő is az iskola körüli négy körös távot. Betti még nála is többet bír. Bence sokat tornázik itthon, a pincés "edzőtermében". Marci és Kinga úszáson domborít. Én most kicsit le vagyok maradva, egy hete fáj a vállam, nem merek úszni vele. Meg hát a sok kutatás elviszi az időt...Kár, hogy itt nincs kultúrája a tanárok közös sportolásának.

A hét másik nagy eseménye a Notre Dame fiú kosarasok tündöklése. Otthon biztos nem tudjátok, de épp most zajlik a college kosárbajnokság rájátszása, ami nagyjából akkora esemény, mint az NBA. Kb. húsz éve volt arra példa, hogy bejussanak a "Sweet Sixteen"-be (egy izgalmas hosszabbításos meccsel kvalifikálták magukat), majd simán legyőzték a Wichita State-et, így ma este a tavalyi bajnok Kentucky ellen játszhatnak az "Elite Eight"-ben a legjobb négy közé jutásért. Marci is új oldaláról mutatkozott be, ő is végignézte a meccseket a TV-n, gondolom elsősorban azért, mert az iskolában (matekórán...) fogadásokat kötöttek, hogy ki hogyan szerepel a rájátszásban.

Itt pedig néhány fotó, mutatva a fotós szemfülességét, amikor ritka eseményeket sikerült lencsevégre kapni.
Marci fürdőt takarít

Betti spárgás-gombás risotto-t készít (jön ebédre a Rachel is)

Bence az ágyból kikelve (12.45, keleti parti idő)
egyből porszívózik - a reggelijét megspóroltuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése