2015. február 1., vasárnap

Halászsasok vs. Hazafiak


Február 1.
Ma az USA futball lázban ég. Több mint száz millióan fogják nézni a kora esti döntőt a New England Patriots és a Seahowks között. Ez egy nagy esemény, szerintem nagyobb, mint nekünk a foci VB döntő, rengeteg családi, baráti partit szerveznek, bár a hó miatt most nehezebb közlekedni.
A helyszín mindig délen van, hogy ne legyen gond az időjárással. Arizona fővárosa, Phoenix lesz a helyszíne a XLIX döntőnek, kellemes napos húsz fok lesz. Aki ma akar belépőjegyet venni, annak a legolcsóbbért 9 ezer, a legdrágábbért 35 ezer dollárt kell leperkálni!

Két hete egyébként a Patriots „Deflate-gate” botrányától hangos a sajtó, ha jól értettem, a probléma, hogy az utolsó meccsükön laposabbak voltak a labdák a kelleténél, emiatt kell már egy hete magyarázkodniuk…

A döntő óriási marketing esemény is, az egyik mendozás tanár ismerősöm szerint 4-4,5 millióba kerül egy harminc másodperces reklámspot (hogy ki mikor kerül sor, azt természetesen kisorsolják). Ez a legnézettebb TV program.
Legtöbbször, hat alkalommal egyébként a Pittsburgh Steelers nyerte el a hét fontos ezüst trófeát. A Seattle egyszer (épp tavaly), New England háromszor nyert már döntőt.

A győztes csapat játékosai 97,000,a vesztes 49,000 dollárt kapnak. A félidőben Katy Perry lesz a sztárénekes („halftime show’).

UI. Nagyon izgalmas volt a meccs vége, még Nelli is végignézte az utolsó 5-6 percet. 4 ponttal nyertek a Hazaiak, dee 20 másodperccel a vége előtt egy olyan támadást védekeztek ki, hogy 1 yard-ra voltak a seattleiek a touch down vonaltól. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése