2015. február 1., vasárnap

Havas vasárnap

Február 1.

Tegnap volt Cegléden a huszadik bál, gondoltunk rá, miközben Nellivel a folyóparton sétáltunk. Reméljük jól sikerült. Báli napon még nem maradtunk fel ilyen későig, mire lefeküdtünk, otthon már hajnali hat óra volt...

Vasárnap van, arra ébredtünk fél kilenc körül, hogy zuhog a hó. Valószínűleg egész éjszaka esett, így volt mit lapátolni. Beöltöztem a hóriasztó felszerelésbe (korábban vettünk egy sínadrágot, Christie titkárnőtől kaptunk egy mérets hótaposó csizmát, tegnap pedgi egy sídzsekti vettünk a Burlingtonban). Nincs nagyon hideg, így kicsit vizes is volt a hó. Szeretem a sarokházat. Azon még gondolkozunk, hogy a déli vagy a délutáni misére menjünk-e. Néha látunk a nagyobb utcákon hószóró kocsikat elsuhanni, bár egyfolytában esik, gyorsan utánpótlódik a hó, két-három óránként szórni kell.

Sok helyen fennakadást okoz a hó, Chicagóban többszáz járatot töröltek, a reptéren egy lábnyi hó esett. Ez egy hét alatt a második nagy hó az USA-ban, hétfő-kedden New York és környékén hirdettek szükségállapotot, az emberek a felhívásnak megfelelően jól kifosztották a boltokat.
Kinga és a Super Bowl

Kingával egyébként nehéz napjaink voltak, főleg Nellinek. Csütörtökön tört ki rajta egy WC-re szaladgálós, majd hányós vírus, később be is lázasodott (itt 100 fokos lázat is tudunk mérni...). Péntek délután, az előadásom után bementünk vele a Walk in Clinic-re. Egy aranyos doktorbácsi megvizsgálta, nyugtatgatott minket, hogy nem isolyan nagy gond a láz. Pedialyte nevű só és ásványianyag pótló italt mondta, hogy vegyünk neki. Most, három nap után már kezd jól lenni. Egyébként csak egy napot mulasztott a suliból, mert csütörtökön szünetet rendeltek el az éjszaka esett jeges eső miatt.
A fiúk készülnek havat hányni (keleti parti idő szerint 11.06.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése