2015. február 15., vasárnap

Hideg hétköznapok

Február 15.
Vasárnap este van, Magyarországon hajnali 2 lehet, mi meg családi videózunk, jól funkcionál a mini projektorunk. Kinga átment a szomszédba aludni Rachelhez (és Maggie-hoz, kedvenc kutyájához). Ha nincs kutya, napközben sokat nyuszizik.
A kupola a mise utáni napsütésben
Ma nagyon hideg, de gyönyörű nap volt. Reggel -17 fokot mutatott a mobiltelefon, ami a szél miatt állítólag -27-nek felelt meg. Kimentem havat lapátolni (az éjszaka esett 3-4 cm), de nem volt olyan vészes. Ebédre Nelli finom húsgombóclevest csinált, utána pedig a már-már szokásos sült oldalas következett. Utána kicsit lustálkodtunk, Bence csinálta a kávét.
Betti elkezdte a Rachellel a spanyol tanulást, tetszett neki, valószínűleg heti egyszer, két óra fog beleférni az időbe és a "szoomszédi jobarátságba".
A múlt hét egyébként szokásosan telt, annyi volt az újdonság, hogy pénteken négy diákom volt, Nelli is beült az órára. Utána jutalomból elmentünk az Olive Gardenbe ebédelni. Közeledett a Valentine nap, s jó sok évvel ezelőtt a napon találkoztunk először Nellivel, egy másik egyetemista városban, Szegeden. A kaja jó volt, "ingyen" leves és saláta, főételnek Nelli lazacozott, én sajttal töltött csirkemellet ettem, nagyon fincsi volt!
S jójjön néhány kép az almúlt napok terméséből!

Rámerészkedtünk a tó jegére

A bátor vízen járók

Kihez vezetnek a nyomok?

Kinga iskolába indul

Reggeli hideg.napos égbolt

Nelli újítása: édesburgonyás sonkás felfújt, céklás gyümölcssalátával

Vasárnap délutáni kutyasétáltatás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése