2014. november 3., hétfő

Havazós trick-or-treat

Okt. 31.

Az első hófúvás: október 31.
A hónap utolsó napján leesett az első hó. Aztán szerencsére el is olvadt. Délelőtt még eső esett, délután jött a hófúvás, nem csoda, egész nap jó hideg volt (Marci telefonja szerint délután 2 fok). Pont jókor kaptak ma a lányok két szép csizmát!

Nemsokára hét óra, lejár a csokitarhálók időszaka... Nekem nagyon fura ez a trick-or-treat dolog. Jelmezes gyerkek járják a házakat, bekopognak, elmotyognak valami trickortreat szerűt, aztán belenyúlnak a kis csokikat tartalmazó tálunkba, bele a zsákjukba, s már mennek is tovább. Legalább énekelhetnének valamit. Persze lehet, hogy az sem lenne jó. Mindegy, Kinga és Marci révén a mi gyerkeink is visszaadják másoknak. A nagy csokikör bezárul. Bence egyik röplabdás lány ismerőséhez ment halloweenes bulira, de nem tart sokáig, kilenc körül lehet már érte menni.
A vámpír és a boszorkány
Egyébként a felnőttek is sok helyen beöltöznek, az áruházi eladóink, akiknél fizettünk, például hippi volt, a zacskóba pakoló pedig egy zöldborsó. Nagy business, az újság szerint a megkérdezett felnőttek 60 százaléka vesz idén jelmezt magának. Ha jól emlékszem, átlagosan 60-70 dollárt költenek jelmezre és csokira.


Ma örömmel olvastuk, hogy az Orbán visszavonta a netadó ötletet. Tegnap Chicagóban vagy három tanár is kérdezte, hogy mi ez az egész... Nincs túl jó médiahíre az országnak, igyekszünk rajta személyes varázsunkkal javítani.

Nelli mindjárt leírja az ellenvéleményét, azt mondta, hogy nagyon leszóltam az amerikaiakat. Megyek, összerakok egy kenyértésztát, majd reggelre kisütjük zsemlének ,vagy lángosnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése