2014. november 18., kedd

Segítség, naaaagyon hiiiideg van!!!

november 18.

Jujj! Ez azért durva!!! Ma reggelre -11 fokra ébredtünk, amit az időjósok szerint az erős szél miatt -21 foknak lehet érezni. És valóban így is volt, ilyen hideget talán még nem is tapasztaltunk! Titi már fél hétkor kiment havat lapátolni, még bundás alsót is vett magára, biztos, ami biztos. Mit mondjak, nem nagyon melegedett ki a hólapátolásban! Az utakat egyébként hol takarítják, hol nem, a sózás sem általános, talán a környezetvédelem miatt. Úgy vannak vele, hogy mindenki vegyen magának jó erős autót ( amit egyébként a legtöbben meg is tesznek ), és boldoguljon ahogy tud. Szóval, errefelé nem öncélúak a nagy "pick up"-ok, tényleg szükség van rájuk! Egyébként még a hókotrást is azokkal oldják meg, rájuk erősítenek egy nagy hótoló szerkezetet, és már kotranak is.


 A házunk egyébként viszonylag jól vizsgázik a nagy hidegben, jó a fűtés, eddig még nem fáztunk. Igaz, hogy jó vastag takarókat kellett vennünk, otthon szerintem fele ilyen vastagokkal takarózunk. Azért majd kíváncsi leszek a gázszámlára...Nagyon hangulatos a kandalló is, ha megrakjuk, de sajnos csak addig ad meleget, amíg lobog a láng, utána már nem sokat ér. Sokkal hasznosabb lenne egy cserépkályha, mint az otthoni, az legalább tartja a meleget. No, de legalább ez is van, és jól működik. Múlt kedden volt itt a kéményseprő bácsi ( tényleg bácsi volt ), alaposan átnézte a kéményt alul-felül, kicsit porszívózgatta is, még a tetőre is felmászott ( ezen a ponton azért aggódtam érte...), hogy belenézzen! Aztán kijelentette, hogy a kémény remek állapotban van, csak mi bénáztuk el a tűzrakást. Persze ezt azért nem így mondta, mégiscsak egy egyetemet végzett kéményseprő volt ( Tényleg! Sőt, azt is elmondta, hogy a kéményseprések után, estig ápolóként is dolgozik.), de szépen elmagyarázta nekem a begyújtás fortélyait. Csak remélni tudtam, hogy mindent megértek, és el tudom majd mondani a fiúknak! Mindenesetre azóta szépen sikerül a tűzrakás, nagyon szép látvány!
Itt most kedd délelőtt van, gyönyörűen süt a nap, minden csupa fehér, igazi síelős hangulatot varázsol! Kár, hogy a hegyek jó messze vannak, úgyhogy idén nem lesz síelés, marad a hangulat. Az is valami!



Szombaton a piacon beszereztük a "Márton-napi" KACSÁT! Nem tévedés, kacsát. Sajnos ezzel kellett beérnünk, liba híján. De nem bánkódtunk sokat, vasárnap ebédre olyan kacsasültet készítettünk, hogy még libának is beillett volna! Igazi otthoni hangulata volt az ebédnek, csak kevesen voltunk...
Szombat délután Evie meghívott Kingát és engem egy gyerekmúzeumba, pontosabban egy gyerekeknek készített, interaktív, egészségügyi ismeretterjesztő kiállításra. Kinga nagyon élvezte, mi tagadás, nekem is tetszett. Ha ismeritek a Csodák Palotáját, akkor el tudjátok képzelni ezt is. Mindent ki lehet próbálni, megfogdosni, megnyomogatni, belenézni, rá-,és beleülni, felmászni, kihúzni, betenni, stb. Pont Kingának való. Közben pedig még tanultunk is dolgokat, sok mindenre rácsodálkoztunk. Volt kiállítva egy nagy plexifotel, megtöltve egy napi két doboz cigit elfüstölő dohányos csikkeivel. A csikkek dugig töltötték a fotelt, pedig "csak" két év termése volt! Döbbenetes! Aztán egy félbevágott, műanyag emberi testből lehetett kivenni, és megnézegetni a belső szerveket. Kicsit bizarrnak tűnhet, de valójában érdekes volt, Kinga még soha nem tapasztalt ilyesmit (szerencsére!). Kíváncsian nézegette a szívet, a májat, a vesét. Volt egy élethű agy is kiállítva, azon az egyes agyterületeket és az általuk ellátott funkciókat lehetett társítani. Lámpák világították meg az agy azon részét, amelyik a felelőse annak a dolognak, amire rákattintottunk a mellette lévő táblán. Volt mászófal is a fáradhatatlan lurkóknak. Egyszóval, nagyon jól éreztük magunkat, Kingát úgy kellett záráskor elrángatni onnan.
A múzeum után Evie-hez mentünk teázni, meg kutya-macskázni. Mikor belépünk a lakásukba, mindig beleborzongok a gondolatba, hogy 12 macskával és egy kutyával élnek egy fedél alatt! Az az érzésem, hogy mindenütt macska van, leülni alig lehet tőlük, felugrálnak az asztalra, a konyhapultra, ott vannak a hűtő, a konyhaszekrények tetején. Mi van, ha egyszer átveszik az uralmat?! Az az egy szerencsétlen kutya tejesen háttérbe szorul tőlük. Evie egyébként hihetetlen dolgokat művel, most pl. egy mókust gyógyítgat! A kertjükben rengeteg mókus van, mert etetik őket, így teljesen odaszoktak. Az egyikre azt mondta, hogy szerinte beteg, mert mintha foltosan hullana a szőre, így annak gyógyszeres diót adogat. Hát, nem tudom, én nem láttam foltokat egyiken sem, meg egyébként is, nekem minden mókus egyforma volt, de ő tudja. Azt állítja, hogy már gyógyított meg így egyet. Szóval, ilyen nagy állatbarát, arany szíve van, az egyszer biztos!

Sunny Bend
Egy hét múlva érkeznek Bence barátai, nálunk töltenek egy hetet. Rettentően várja őket! Felmennek két napra Chicagoba is, úgyhogy még kirándulás is lesz! Jövő csütörtökön meg Hálaadás! Vasárnap itt volt Carol, megbeszéltük, hogy ki mit készít és hoz. Miután ez igazi amerikai ünnep, ezért ragaszkodnak a hagyományos menüsorhoz, ezeket kell készíteni. Sült pulyka töltelékkel, krumplipüré, áfonyaszósz, zsemle, "pie"-ok, azaz lepények, jégkrém. Valószínűleg 14-en leszünk, ebből három szállóvendég. Szóval most sem lesz unatkozás!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése