2014. november 21., péntek

Kinga nagy napja

november 21.

Továbbra is nagyon hideg van, de szerencsére itt nincs akkora hó, mint Buffalo környékén. Buffalo az Erie-tó partján van, nagyon közel a Niagara vízeséshez. Itt különösen érvényesül az ún. "lake snow effect", ami arra utal, hogy a Nagy Tavak környékén, azoknak is a déli részén hagyományosan nagy a hó telente. A hatalmas tófelületnek van ilyen hatása, meg részben a tóból is táplálkoznak a hófellegek. Mindez most azt eredményezte, hogy akkora a hó ott, mint Titi, azaz kb. 6 láb magas! Mindenesetre Baffalo elég messze van tőlünk, 8-9 órányira, az annyi, mintha otthonról "leugranánk" az észak-olaszországi Garda-tóhoz. Szóval, európai mércével mérve messze, amerikaival pedig közel.
A hét végére egyébként melegedést jósolnak, így most már az áradásoktól tartanak. Meglátjuk.
Kinga és a rabbit - iskola előtti játék
Szerda este Kinga sulija (Mckinley Primary Center) matek estet szervezett a családoknak. Már jó előre beharangozták az eseményt, Kinga nagyon lelkesen várta. Hatkor kezdődött, percre pontosan, és hétkor volt vége. 6-7 asztalt állítottak fel az ebédlőben, egy-egy tanár várta a lekes diákokat különféle jópofa matekos-játékos feladatokkal. Minden "állomáson" 15 percet kellett eltölteni, és ha ezt szépen teljesítette a nebuló, tehát kitartóan, ügyesen oldotta meg a feladatait, kapott egy kupont, ami a továbbiakban tombolajegyként szolgált. A rendelkezésre álló időben max. három állomást tudtunk teljesíteni, tehát legfeljebb három kupont lehetett összegyűjteni. Nagyon ügyes volt Kinga, pedig ugye neki ott volt a nyelvi akadály! Azonnal megértette a feladatokat, és csinálta kitartóan. Közben pedig a tanárok jópofa játékos módszereket mutattak a matekgyakorláshoz a szülőknek. Kaptunk itthonra is egy csomagot, amiben játékleírások, eszközök voltak. A harmadik állomás után pedig a kiosztott kuponok másodpéldányát beletették egy dobozba, és következett a tombola!
A 12 fontos turkey
Tudtuk, hogy három pulykát sorsolnak ki a szerencséseknek, és reménykedve figyeltünk. És halljatok csudát! Az egyik kuponunk nyert!!!! Kinga boldogan ment ki a kb. 6 kilós pulyka-nyereményért! Mi tagadás, én is örültem, hiszen jövő héten lesz Hálaadás, 14-en leszünk az asztalnál, jó pár nagyevő fiúval egyetemben, így jól jön a kaja! Nagyon aranyos volt Kinga, mert rögtön azt mondta, hogy "de jó, most apának nem kell pénzt költenie a pulykára!" Aznap este madarat lehetett volna fogatni vele, olyan boldog volt! Azóta a matekot is szívesebben csinálja. Nem  lenne rossz ötlet, ha  otthon is szerveznének ilyesmit, a gyerekek nagyon élveznék!

A gyerekek nagyon várják a jövő heti eseményeket, végre lesz egy kis pihenés. Nem csoda, hiszen augusztus 20-a óta nem volt iskolaszünet! Hétfő délután érkeznek Bence barátai, nagyon várjuk őket! Kedden a fiúk Titivel felmennek Chicagoba, két napot ott töltenek, majd szerdán jönnek vissza, de már Reginával együtt, aki St. Louisban tanuló pázmányos diák. Csütörtökön pedig kezdődik a nagy sütés-főzés, közben pedig folyamatosan jönnek a vendégek.  Carol is érkezik a két tesójával, meg Johanna a Notre Dame-ról, meg Evie és David. Szóval, mozgalmasnak ígérkezik a jövő hetünk! Annál is inkább, mert a két fiú itt lesz egy hétig, Regina pedig egy pár napot tölt itt.
Aztán lassan a karácsonyi készülődést kell tervezgetni, nagyon rohan az idő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése