2015. április 20., hétfő

Hazaút és az első fűnyírás

Április 18-19.
Kényelmesen, tíz körül indultunk, miután jó alaposan, "rétegesen" bereggeliztünk a Holiday Inn Express-ben. Bár Bence röült neki, hogy nem kell még egyszer ugyanazt a sablon reggelit megennie. Átkocsikáztunk a régi Georgetown városrészen, s egy szép kilátónál megálltunk a Potamac folyó parton is: éppen egy csomóan pecáztak.
Maryland, Pennsylvania, Ohio fele vitt az autópálya, egy helyen letértünk egy nagy dugó miatt, de végül is a tervnek megfelelően, negyed tíz körül haza is értünk South Bendbe. Meg lehet szokni a lassú forgalmat: a legtöbb helyen 65-70 mérföld a limit, a mi 75-80 tempónk már-már "életveszélyes" gyorshajtás volt (Magyarországon ez felel meg kb. a 130 km/h-nak)
Gyors bevásárlás a vasárnapi ebédhez, majd vacsorát egy Wendy's-ben vettünk, ez a Bence és Kinga kedvence, s a Nelli szerint is a salátáik valóban verhetetlenek.

Itt Bence éppen nem vezet
Kinga is kibírta, hazafele olvasott és mondattuk
vele az egyszeregyet

Vasárnap, még az esős időszak beköszönte előtt lenyírtam a ház körül a füvet, Marci pedig a szomszédnál. Ekkor még jó volt az idő, 15-20 fok körül, hétfő estére visszahűlt 7-8 fokra. Vasárnap végre jó, igazi otthoni kaját ettünk (húsleves, sült karaj) a gyorséttermek és szállodai "zugsütés" után - beszereztünk egy kerámia sütőlapot, mert nem volt sütő a szobákban, s ezen csináltunk sült sonkát, tojást, sült halat, fasírtot, miközben valaki mindig legyezgette a nyitott ablaknál, nehogy megszólaljon a gőz miatt a tűzriasztó :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése