2014. augusztus 29., péntek

Reptér és házberendezés

Aug. 16-19.

A nagy várakozás

Augusztus 16-án, szombaton megérkezett a család, csak Betti maradt otthon. Néhány éve mi integettük őt el, most fordult a kocka. Reggel beszereztem a Comcast-nál a kábeltv és internet kütyüket, majd még a Best Buy-ban routert, ahol az „itt is lehet fizetni”-t úgy mondta az eladó, hogy „I can ring you out”. Egy órakor indultam a családért, miután bepakoltam a hűtőszatyorba a túlélőcuccokat: Sprite, víz, joghurt, gyümölcsök. Időben odaértem, bár volt egy kis dugó a reptér előtt. A parkolás is könnyen ment, aztán jött a reptéren a várakozás, a várakozás, a várakozás… Szegény Nelliék vagy három óráig tartott, míg átverekedték magukat a különböző ellenőrző posztokon. Ráadásul más ajtón is jöttek ki, úgyhogy hiába álltam készenlétbe a kamerával a kezemben. Jól bírták az utat, főleg Kinga, aki a kocsiutat végigaludta a hátsó ülésen. Mindenkinek tetszett az aranyoska Chrysler.

 Lakberendezés

A vasárnap javarészt takarítással és a szobák átrendezésével telt. Egész otthonos lenni, Nelli jó lakberendező. Marcival főztünk ebédet, sült csirkemellet és karajt, jázmin rizzsel és friss vegyes salátával. A végén kávé helyett angol teát iszogattunk. Kint nagyon meleg van, borongós, alig lebben a szellő, igazi légkondis idő… Reggeli után Kingával körbesétáltuk az iskoláját és játszottunk egy kicsit a játszótéren, majd pedig mókusokat kerestünk, s tanult néhány szót. Az öt órás misén Nelli erősen bóbiskolt, hiába, ez otthon majdnem éjféli misének számít. Bemutatkoztunk Kevin atyának is, s vettünk jegyeket a jövő heti piknikre.
 
Hétfőn is boltozgattunk, beszereztünk egy szárítógépet, egy dohányzóasztalt (itt: coffee table), egy matracot Kingának, mindezt természetesen használtan, egy szimpatikus „színes” család boltjában (telepén). Tényleg jó minőségű és árú cuccai voltak. Nincs okunk panaszra. Evie barátnője házából is pakoltunk még, egy polcos szekrényt, egy komódot, székeket, lámpákat. Hat körül még megkötöttük Nellire is a bankszámla szerződést, jövő hétre lesz neki saját kártyája.

Esténként a fiúk sportolnak: van egy versenybringánk, a másik mellette fut, utána otthon még hasizmozás az alagsorban. Hajrá!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése