2014. augusztus 29., péntek

St. Joseph Picnic

Aug. 23. szombat

Szombat délután Bencéék focicsapat a nem túl messz elevő Portage-ben játszott, ő még csak a kispadról nézte a többieket. Álltólag nem a legpengésebb csapat, az edző is inkább a hosszú passzokat erőlteti, nem a tiki-taka-t. Jól meg is áztak - nagyon változékony errefelé az időjárás. Estére szerencsére kitisztult az idő, igy esőmentesen tudtunk résztvenni a tempolmi pikniken. Némi belőpéért cserében kaptunk frissen készült hamburgert, salátákat, fayit, a gyerkeeknek arckifestés, lufiformázás.

Leültünk egy asztalhoz, ahol két hölgy volt rajtunk kivül. Az egyikkel egész jól elbeszélgettünk, hozott a fiúknak még egy adag hamburgert. Egy 12 gyerekes csládba született irodalomtanár Carol, neki még nincs családja. Nellivel is jól összeismerkedtek, bemutatott a helyi egyik főszervezőnek (Beki, vagy valami hasonló), buzditott minket, hogy menjünk házashétvégére, addig ő vigyáz a gyerkekre... Mindenester volt telefonszám csere, s Nellivel megeyeztek, hogy bejárhat majd az óráira tanulni és asszisztálni. Ráadásul szerencskénkre nem is a St. Josephben tanit, hanem abban az Adams-ben, ahová a fiúk járnak.


Ma volt a nap, hogy először skypoltunk az otthoniakkal. Némi kísérletezgetés után jött össze a kép és a hang, de aztán nagyon jó volt a minőség (jobb, mint amikor Bettivel szoktunk régebbi útja kapcsán csevegni). Körbevittük a laptopot a házban, így láthatták a többiek is, hol lakunk.

2 megjegyzés:

  1. Jó volt tegnap este látni benneteket (skypon)! A közösségi bemutatkozón 17 család volt. Eljöttek az Ecseri Feriék is , Szilvi a két hetes Lehellel. Sok-sok gyerek, jó hangulat, így kezdtük az évet. Áldott szép napot ! Edit

    VálaszTörlés
  2. Most már én is tudom olvasni a blogotokat! Fantasztikus élmény! Holnap majd próbálok emailt is írni. Sok puszi mindenkinek, Anya

    VálaszTörlés