2014. december 23., kedd

Notre Dame Forever

Dec. 23.
Ma Nellivel bementünk az egyetemre, megkerestük a Mark McKenna profot, vittünk neki egy szépen összeállított karácsonyi süti tálcát. Nelli összesen hatféle sütit csinált, ma éppen egy karácsonyi fatörzs remek készült el. Örült neki, éppen dolgozatokat javított kártérítési jogból, ami egy komoly kötelező tárgy, 63 diákja volt (itt is háromfele osztják az évfolyamokat, mindegyik csoportor más tanár oktat). A regisztrációnál aláírtam a kinevezésem elfogadását és harmadszorra is kitöltöttem egy formanyomtatványt az alapadataimról (egyébként kérdezik a vallást és a rasszt is).
 
Szép, már-már tavaszias nap volt, beültünk az egyetemi könyvesbolt kávézójába. Edison Bros karamellás kávét ivott Nelli, én csak egy teát. Körbenéztünk a kétszintes (!) Notre Dame shop-ba is, hihetetlen mi  minden kapható. Gyakorlatilag minden ruhaféle, golfütő, naptár, emléktárgy, hasznos és haszontalan holmi (na jó, WC kefét nem láttunk) megtalálható. Volt egy szépen megterített asztal is, ND emblémás porcelán étkészlettel (valószínűleg, súlya alapján) ezüst étkészlet, szalvétagyűrűk, kristálypohár. Hat főre, ha jól számoltuk, ki is jön kb, 2000 dollárbból.

Óriási az Alumni kultusz, aki egyszer végigjárta itt az egyetemi éveket, az élete végéig büszke rá. Jó ez a könyvesbolt-kávézó is, van hová visszajönni a diákoknak (van egy külön Alumni fogadóépület is, mellette). Szinte minden épületre, padra, szoborra ki van téve, hogy kinek, vagy melyik évfolyamnak az adománya. Hiába amgas az ösztöndíj, még azon felül is adakoznak a már végzett diákok. Hálásak az egyetemnek az itt megszerzett tudásért, nem úgy fogják fel, hogy "megvettem a diplomát" (pedig lehetne, mert évente csak a tandíj 45 ezer dollár körül van a jogi karon). Van mit tanulni tőlük.

Ez is egy könyvesboltos kávézó, igaz a Mall-ban, ahol múlt héten voltunk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése