2015. január 4., vasárnap

Nyár a télben

Jan. 4. Kissemee, Fl, Caribe Cove Resort

Jót aludtunk a chattanoogai szálláson (igaz kissé szűkek voltak az ágyak, ezt hívják twin méretnek). Kinga Marcival hangoskodott alvás helyett, így Bence örömére ki lett hozzá zavarva a nappali ágyra. Egész jó reggelit kaptunk majd bepakolva felkerekedtünk. Atlantának vettük az irányt, s mivel nem volt nagy forgalom, 3/4 11 körül ott is voltunk a Szeplőtlen Fogantatás "historic" templom előtt, melyet az internetről néztem ki. Nagyon barátságosak voltak az emberek, már-már túlzottan is: minket kértek meg Nellivel, hogy a bevonuló papokkal és segítőkkel az oltárra vigyük a hívők kívánságait. Nagyon jó énekeik voltak, érződött, hogy már délebbre jártunk. A mise elején a pap felszólítására mindenki barátságosan kezet rázott és bemutatkozott a szomszédainak. A mise végén pedig megkérték a vendégeket ,hogy álljanak fel, s megtapsoltak minket (illetve inkább engem, mert családom többi tagja nem értette meg hirtelen, hogy mi a helyzet, így ücsörögve maradtak). A végén már-már gospell hangulatos, tapsolós énekkel zártunk. Nagyon családias volt, a celebráló pap kifejezetten mikulásos kedvességgel prédikált, a végén el is beszélgetett velünk.



















Az út nagy részén végig esett az eső (Atlantában szerencsére éppen nem), még Floridában is szemerkélt. Gainesville környékétől voltak eléggé nagy dugós részek, így kicsit késve érkeztünk, meg, kb. negyed kilenckor. Kb. 5 percre van a szállás az autópályától, este volt, de így is csodásnak néz ki a resort! A bejáratnál egy élethű aligátor is van, lehet vele fotózkodni. Nellinek látomása is volt, nemcsk látta, de beszélt is Jézussal. Úgy nevetett, hogy alig bírta elmondani nekem. Mint kiderült, a portás srácot hívták a névtáblája szerint Jesusnak.

Nagyon tágas a szállás, bőven elférünk, még terasza is van, remek fürdőszobák, szuperul felszerelt konyha - Nelli azt mondta, hogy legszívesebben itt maradna egy hétig. Nem baj, a 3 éjszaka is remek lesz. A hűtő pl. tud csinálni  különböző jeges vizeket.
Az ötödik emeleten lakunk, mindenhol csupa pálma és egyéb trópusi növények, 24 fok, úgyhogy szaladtunk is a medencéhez, ami este tízig van nyitva. Nem voltak már sokan, szinte magán fürdőnk volt. Vacsorára finom konzerv raviolit ettünk.

A hely jellemzése Marci szerint "remek", Nelli: "pazar", Bence:"tágas", Kinga: "nagyon jó".


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése