2015. január 7., szerda

Seaworld


Január (?) 5.
Kalandosan indult az első kalandparkos napunk. Fél órás autókázás után érkeztünk meg a „Tengervilágba”, ott jutott Nelli eszébe, hogy otthon hagytuk a kinyomtatott belépőjegyet. Végül is megoldották, de kb. egy óra eltelt azzal, míg a mobiltelefon segítségével az e-mailemről valódi jeggyé konvertáltuk a voucher-t. Így dél körül kezdődött az igazi program, kellemes meleg, 20 fok körüli időben. Sok ember volt, de állítólag a múlt héten annyian voltak, hogy a Disney World-re kirakták a „megtelt” táblát. Az emberek nagy része brazil és más dél-amerikai volt (nyári szünetük van!), a gyerekek találkoztak egy magyar családdal is. Bence és Marci alapvetően külön mászkált, ők olyan hullámos-tekergős dolgokra mertek felülni, aminek a látványától minket a hideg kirázott.





 
A fő élmény a három állatműsor volt. Először egy kisállat show-t néztünk meg, nagyon profi volt, minden kutya menhelyről származott, hasonló állatmentésre bíztatták a nézőket is az előadók. Egy kisvárosnak berendezett térben rohangáltak kutyák, macskák, egerek, még egy malac is volt. A végén a gyerekek megsimogathattak egy kutyát és egy kicsit beszélő kakadut. A legnagyobb show talán a delfines volt, akrobatákkal, ara papagájokkal. Késő délután, a legnagyobb stadionban a kardszárnyú delfinek szórakozatták és fröcsölték a nézőket.
A legtöbbet a pingvines antarktiszi bemutatóhoz álltunk sorba, kb. 45 percig tekeregtünk. Nellinek a Blule Horizon delfinshow tetszett, Marcinak a Kraken hullámvasút. A többiek az Atlantis vizes csónakos dolgot is lájkolták, a nézők néhány centért a partról vízipuskázhatták a nagy meredek zuhanás után éppen magukra találó utasokat.

Sötétedésig maradtunk, napnyugta után hűvösebb lett, ami azonban Kingát nem akadályozta meg abban, hogy este kilenckor még lemenjen a szálloda medencéjébe úszni. Előtte Wallmartoztunk (vettünk egy nagy zacskó floridai narancsot is) , majd jót hamburgereztünk egy Wendey’s-ben, ez a gyerekeknek a kedvence. A fiúkkal tripla húsos szendvicset ettünk, Nelli a kedvenc salátáját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése