2014. szeptember 18., csütörtök

Mozgalmas hétköznap - Uszoda

szeptember 18.

Jó pörgős hétköznapi napunk volt tegnap! A délelőtt mindig gyorsan telik, van tennivaló. Újabb kenyeret sütöttem, aminek a tésztáját ezúttal már nem kézzel kellett dagasztanom, hanem a most vásárolt kézi mixerrel. Azért így lényegesen könnyebb volt, és a tészta is lazább lett. Marci szerint tökéletes lett!! Utána begyűjtöttem a gyerekeket, majd egy gyors ebéd után indultak vissza a fiúk a suliba, ezúttal kerékpárral.

Az úszás időpontjai annyira ütik egymást, hogy nem tudom kivitelezni azt, hogy mindenkit vigyek-hozzak, így a fiúk kénytelenek kerózni. Na, nem vészes a dolog, kb. 10 perc alatt teljesíthető a táv, és még emelkedő sincs. Igaz, Marci szerint hazafelé hosszabbnak tűnt az út. Szerintem csak  ki voltak pukkanva az edzéstől.

Mindketten úgy érezték, hogy sokkal jobban ment az úszás, mint előző nap, úgyhogy van remény!
Kinga rettentően várta az újabb úszást, nagyon élvezte a mostanit is. Viszonylag sok leckét kapott, azt kellett még az edzés előtt befejeznem vele, mert este fél nyolckor, másfél órás úszás után már nem túlzottan alkalmas az ilyesmire. Nagyon pörgős volt az edzés, keményen nyomták a feladatokat, nem volt túl sok pihenő, de Kinga nagyon bírta. És végig ott volt az élmezőnyben, úgyhogy Csaba bácsi jó munkát végzett itthon! Rögtön észrevették egyébként, hogy milyen ügyes, kérdezték is, mármint az edzők, hogy mióta úszik.

Egyedül a fejesugrás nem ment túlzottan, inkább hasasok lettek, de majd megtanulja azt is.
Itthon még átvettük a zongoraleckét, majd vacsi, fürdés, mese, alvás, és vége is lett a napnak!
Kinga még annyit mondott, hogy CD-ről mesét hallgattak a suliban, és elkezdte mesélni, hogy mit hallott. Egészen elcsodálkoztam, hogy ezek szerint értette a hallottakat, és azt válaszolta, hogy nagyjából tudta követni. Hát, igen, a gyerekeknek nagyon könnyen megy a nyelvtanulás!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése