2014. szeptember 17., szerda

Vizes élmények

szeptember 17.

,Tegnap reggel Titit kivittem az állomásra, mert indult a szokásos heti chicagoi turnéjára. Gyönyörű napos időre ébredtünk, mármint amikor kivilágosodott, láttuk a felkelő napocskát. A hétre egyébként nagyon szép időt ígérnek, egyre melegedő hőmérséklettel. Most kb. 18-20 fok van napközben, szombatra pedig 25-26 fok lesz. Reméljük, hogy így lesz, mert szombat reggel indulunk Chicagoba, ott töltjük a hétvégét. Van néhány ötletünk, hogy mit nézzünk-csináljunk, de majd a gyerekekkel is egyeztetünk róla. Itt az USA-ban különösen jók a múzeumok, állatkertek. Mind interaktív, rengeteg programmal, színvonalas látnivalókkal. Tavaly Titi nem volt velünk a felhőkarcolókon (Willis Tower, Hankock Tower), így lehet, hogy őt az érdekelni fogja. Nekem speciel elég volt, nem kívánkozom újra felmenni! Egyebként a világ második(!!) legmagasabb épülete a Willis, és van egy üvegerkélye, amire ha kilépsz (borzasztó érzés, legalábbis nekem), pár száz emeletnyi mélységet érezhetsz tátongani alattad! No, de erről majd akkor, ha visszajöttünk a kirándulásról.

Tegnap délután megkezdték a gyerekek az úszóedzéseket. Tényleg jók az edzők, legalábbis jók az első benyomások. A fiúk edzése nagyon kemény volt, egy km bemelegítéssel kezdtek, majd jött a többi... Eléggé elmaradtak a többiektől, ami nem csoda, mert ők évek óta, versenyszerűen edzenek, Bence, Marci meg évek óta nem versenyszerűen, egyáltalán nem edzenek. Szerencsére nem lombozódtak le, meg az edző is bíztatta őket. Hát, igen, itt is kell a kitartás, úgy tűnik, hogy ez az évünk különösen erről szól majd. Most úgy tervezik, hogy minden nap mennek, kivétel, ha sokat kell másnapra tanulni.
Kinga nagyon élvezte az első edzést, nagyon kedves fiatal lány foglalkozott velük( összesen két gyerek volt a kicsik csoportjában, a nagyobbak többen voltak), aki helyettesítette az edzőt. Ma már fogunk találkozni a rendes edzővel. Ügyes is volt Kinga, meg lelkes is, úgyhogy nagy sikere volt. Alig várja a mai edzést!

Nagyjából ezek a hírek, most majd ebédfőzéshez készülődök. Tulajdonképpen amit el akarok intézni azt ilyenkor, délelőtt muszáj, mert kettőtől beindul a nagyüzem ( indulok a gyerekekért, ebéd, tanulás, úszás, zongora hétfőnként, este negyed 8-ra érünk haza), és másra már nincs idő. Itt sajnos minden kocsis távolság, kivétel Kinga sulija, még boltba sem nagyon tudnék autó nélkül járni. No, de szerencsére van kocsi, így szépen tesszük a dolgunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése