2014. szeptember 15., hétfő

Szeptemberi hétvége


Szept. 13-14
Ma szkájpolva ünnepeltük Betti 20 éves szülinapját. Isten éltessen! Adtunk fel délelőtt a postán egy képeslapot is, reméljük még időben megérkezik. Délelőtt Bence focizott, 20 percet játszott jobb szélsősként a (szokásosan) 4:1-re elvesztett meccsen. Ebéd után Nelli és Kinga elmentek Evie-hez kutya és macskanézőbe. Ajándékként frissen sütött cipót vitt neki. Állítólag "elájult" tőle. Kinga sétáltatta a duckó fehér kutyájukat, Puma-t. 




Eközben Bence lenyírta a füvet, Marci felmászott a kéményre és kitisztogatta a kéményt. Ki is próbáltuk némi gallyakkal, nem füstölte össze a házat, hangulatos lesz majd télen (ősszel?).



Szombat este nagyon szép napsütéses lett az idő, így elhatároztuk, hogy elmegyünk egy mini kirándulásra. Már egy hónapja itt vagyunk, s még nem is néztük meg alaposan az egyetemi campust. Pedig nagyon szép és rendezett volt.


Benéztünk a templomba is, Nellinek főleg ez a gobelin kép tetszett nagyon.




Két nagy tó van a parkban, az egyiknél éppen halat fogott egy horgász (ezen a képen persze most nem az látszik, itt Nelli fogott egy majmot).

 

 
 
 
Vasárnap templom után eljött hozzánk Caroline. Nelli eddigi legjobb húslevest produkálta, ezúttal pulyka nyak és szárny volt az alapja. A második hagymás karaj volt (a csontozott egész karaj érdekes módon az olcsóbb húsok között van errefele), plusz egy darab sült marha steak. Desszertnek, Bettire emlékezve, vettünk egy feketeerdei csoki tortát, ami jó csokis és édes is volt, de nem nagyon emlékeztetett az igazira.
 
Kávézás után társasoztunk egy előző nap vásárolt térképes-találós kérdéses játékkal. Jó nyelvtanulásra is, ha jól emlékszem Marci nyert (én biztos nem). Közben ment a kosárlabda VB döntő, ahol a szerbek kaptak az USA-tól 129 pontot, igaz ők is a száz közelébe kerültek. Tényleg más kategória az NB, "tönkreteszik" a nem-USA kosárlabdát. 

 
Egy újabb kávézás után ismét kikocsikáztunk az egyetemi parkba, ezúttal a másik tavat jártuk körbe (a fényképező sajnos a kocsiban maradt). Láttunk fehérfarkú szarvasokat, sok mókust, csíkos chip-monkey-t, egy erdei hódfélét, kanadai ludat, kacsát. A sétának a napnyugta vetett véget, ha nem süt a nap akkor elég hideg tud lenni, de legalább nem esik annyit egyfolytában, mint otthon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése